Sunday, October 25, 2009

CUCI THE MUSICAL...

salam...alhamdulillah....diberi kesempatan untuk menambahkan lagi..koleksi kenangan dan juga....pengalaman yang mungkin jarang2 atau sekali seumur hidup aku dapat sepanjang hidup di dunia nie....kredit to my good friend's, Artul...sebab membuatkan aku berjaya bertemu ngan my kembar-afdlin (bak kata adik aku) n another kembar of aku-Adibah (bak kata sepupu aku) di CUCI THE MUSICAL......wow!!!

terima kasih to HOT.FM....sebab, kerana tiket yang di menangi oleh artul itulah..maka...aku dapat tgk sendiri...the backstage nyer preparation of props, sets n all technical parts of theater present...dulu2 zaman sekolah..mana ada lift sets, set2 yang kena di tolak 8-9 budak hitam...hehehehe...set of mood yang berbeza macam theater2 @ IB....n, im so proud....n very proud to hear from SAM (Samantha Schubert) yang entertain backstage tour kitaorg yang...IB was one out of 5 theater hall yang terbaek dari ladang...di seluruh dunia...!!..all the technologies...seperti lifting stages, soundproof and so on...was among the best..of premier theater in the world!..very 1 Malaysia!..

there are a few back stage photos yang sempat aku snap..x boleh nak really focus n snap banyak gambar sebab..tgh tour kan..so kene bergerak n bergerak..i like to move it..move it..hehehe

inilah tmpt pemuzik2 untuk CTM mainkan lagu n hangatkan CTM!....

sama macam PGL....pemuzik diletakkan di hadapan n di dalam compound..hehehehe....kat tgh2 stage..kalo tiket yang Di Balai Sari Peninjau (upper seat-tiket2 murah2 skt..hehehe)..dapatlah tgk seating arrangement of the musician...Sam kata, kalo x guna n buat macam tu..all the musician at the back stage....tmpt tu boleh dijadikan seating area...ni lak a few set yang sempat aku snap....gambar was blur..sebab background semua hitam.. n the setting of camera...caca merba..hahaha..x sempat nak set..huhuhuhu....sorry..

CJ restaurant....last 43 places yang cuci-cuci services (M) sdn.bhd kene fired..Technical equipment yang they were use..Ni lah..set untuk rumah budak2 bujang cuci-cuci @ Kg.baru..

then...tiba lah saat yang dinantikan....jeng2....jumpa all the casts of cuci the musical.....yeay!!...along the way to bilik make up...and tour..jumpa lah...Ramli Hassan (Tan Sri/CJ nyer ayah), Harith Iskander (Wira), and Dato' Zahim Albakhri...semuanya orang2 kuat seni musical theater...Dato' Zahim, aku dah pernah terjumpa beberapa kali..during PGL n P.Ramlee the musical....diakan orang kuat n the tulang belakang!...jumpa ngan Harith..tiba2 ingat lagu die n afdlin n kak dibah.."bila disekolah dulu..aku suka buat cikgu berbulu..kerana aku degil sangat....inilah cerita yangku ingat......"(budak2 studio mesti tau!..~~sekor.sekor bau macam...ba.."hihii..."...)hehehehehe...tuan of Wira International..yang so "it was a joke"..hahaha

the casts n the crews

then...along the way nak ke preparation room..jumpa..the Hang Tuah..Stephen Rahman-Hughes....dia rupanya orang yang bertanggungjawab untuk memastikan all the gerak tari n lenggok tubuh penari2 n pelakon2 CTM dalam keadaan yang the best..he's the CTM choreographer....masa tu terserempak Awie (jojo) yang otw to make up room...cute giler awie nih..hehehehe.....

artul and me with the CTM choreographer a.k.a Hang Tuah (PGL)-Stephen Rahman Hughes

after that, masuklah kami ke make up room....wow!..sama wow dengan sinma kerongsang yang besar gaban from Wira to CJ...Vee @ Vanida Imran (CJ/Citi Jasmin)...tgh make up...WOW..cun..cantik....giler..!!..serius..dia sangat cantik..untung rashidi ishak..bukan rashidi othman ek..(supervisor aku tu..hehehehe...die untung gak, dapat wife cam kak nora..)..pastu...jumpe Hans....he's so charm n hensem....wink*..hehehe..yeay..jumpa afdlin!!....the Fairil.....aku sangat suka si afdlin ni....huish....jengan jeles k...same colour..same size...same perangai bongek2....awie?hehehehe..memang cute.....very sejati tau!..auuuuww...

Kak Vee yang masih sedang di make up..cantiknyer...feature muka kak vee

Aku, Kak Vee and Artul...cantikkan?...hehehehe

aku ngan my kembar..seperti yang my lovely adik bongsu aku selalu cakap..entah apa yang serupa?hahahahaha...dia kata...perangai n lawak muka xde perasaan aku!..heheHans (Khai), Afdlin (Fairil) and Awie (Jojo)..so cool n best!

Aku, Awie a.k.a Jojo and Artul..masa ni Awie duk risau rambutnya yang masih serabai..takut gambar x cantik...end up die cakap, masa aku tunjukkan gambar..: "macam ni gak mukanya..x berubah..serabai..hahahaha"Aku, Afdlin (Fairil), Artul and Hans (Khai)..berdebar2..

after dah posing2 with all cuci-cuci guys yang hensem n so best! within the limited time...kitaorg g terjah kak Dibah.....x sabar nak kecoh2 kat kat dibah..i am cik chummie....cik chummie yang selalu komen2 blog kak dib!!...and the result is...kak dibah ingat diriku yang entah siapa2 nie...terharunya.....ini serius!..."ooo...u lah cik chummie.."she said...mak aii....terkembang kempis dah aku....hehehehehe

Aku, Kak Dibah (Farah) and Artul....D'Debab..
aku ngan kak dibah....macam adik beradik x?

last after jumpe kak dibah..we all jumpe...AC di mana?....cik mat poi/CMP...aku pernah jumpa AC at Man Chongkang..ngan wife die n team astro..tapi masa tu tgh makan...so, x kisah sangat..ni, jumpe time theater..exclusive lak tu..so...hahahahaha..tinggi gile AC ni..sempoi n so sporting..bila Artul cakap.."tingginya..."..AC balas "Tersalah makanan...Hahahahah"...

aku, AC (C'Tan) and Artul...sempoooiiii
then..after puas+x puas posing with all the cast....kitaorg pun di iring kuar oleh Sam...masa tu lebih kurang 35++ the show nak start...pergh...so bersemangat!...masa masuk tadi..i was so shock, bila tgk yang our seat for this show..at the line up of VIP seat..yang normally the ticket price was RM 200++....pergh...1st time dapat rasa duduk seat at Balai Sari Penghadapan...time2 tgk teater yang lain, mana mampu nak beli beb!...thanks Artul for inviting me..so do to Hot.Fm..hehehehe...

sepanjang show...banyak sangat benda yang menarik.....arrangment of music by Rudi Muhammad the musical director, lyrics wrote and compose by Pacai and Douglas Lim...menjadikan CUCI THE MUSICAL..benar2 hebat....sinis dalam lagu..sinis dalam penyampaiannya....sinis yang membuatkan kita sedar n berfikir...sedar dan berubah..sedar dan teruskan usaha dan berkeyakinan..sedar untuk terus memajukan diri...

lambaian from all the Casts......standing ovating by all

MY suggestion: pegilah menonton..memang berbaloi-balai......worth it!!...songs, scripts, lighting, sets, arrangement, casts, crew..there are so fantastic! n brilliants!....sangat bagus....

jom ramai2...gegarkan cuci the musical.. u may learn a lot....its not only about cuci-cuci services and maintainence..is about us...life and love....respect and believe....live along...

very Good JOB guys..u make it!!!

Notes: So proud..masa autograph session (semangat!!)....kak dibah masih ingat cik chummie....!!..huhuhuhu..sangat terharu..love u kak dib!!..










3 comments:

ummi said...

salam..cik chummie cmne nk dpt tiket teater cuci the musical ni..nk sgt tgk :)

cik chummie said...

ummi....kalo ummi nak menonton...ummi boleh dapatkan tiket kat boxoffice istana budaya or axcess ticket http://www.axcess.com.my...RM253, RM213, RM193, RM173, RM153, RM113, RM63, RM43...sy sangat mengalakkan ummi pergi menonto..ianya sebuah theater yang ringan...but..tetap ada mesej yang baik...selamat yer..n thank atas kunjungan..singahhlah lagi kalo ummi sudi..terima kasih...

cemie said...

hai cik chummie nice to no u, excited plak dapat comment u. toll life is so wonderful. cuma kekadang ter sedih n ter emo. huhuhu... ape pun i cuba jadi yg i suka... tq girl....
mcm penah jmpe jerrr..
masa gi tngk cuci tu agaknya