Monday, June 14, 2010

HoBi dAn TeRaPi ReSaH AkU!!

inilah dia hasil yang akan terjadi saat aku sibuk dan kalut melayan jiwa aku yang rawan. bila aku rasa jatuh..terduduk..serabut...x upaya..x de mood untuk terus menyiapkan tanggungjawab master aku....tanggungjawab pada penulisan thesis aku..aku gemar menghabiskan masa aku...hampir seharian..mencipta dan membina..mereka apa sahaja..terutama plan rumah 3D dengan menggunakan prog sketchup....aku bangunkan binaannya..dr plan yang aku lukis/lakarkan terus dr hati di prog sketchup ni....

inilah aku...inilah hobi aku...sumber terapi aku memujuk diri dan mengembalikan mood aku..mengendalikan diri menjadi lebih...fokus dan sabar.....

aku bukan pandai sangat sketchup2 ni....hanya untuk diri sendiri...tiada nilai komersialnya..kerana aku bukan arkitek..aku hanya suka...suka sehingga..ianya menjadi games untuk aku...hehehehehe....

inilah hasil terkini...saat aku hilang....dan menghilang dr dunia penulisan thesis ku....

setiap tingkat...terdapat 5 pintu..bermakna setiap level..ada 5 buah rumah untuk dihuni...konsep rekaan modern dan ringkas.

ruang masuk dan ruang balkoni rumah...yang ringkas...

kemudahan riadah/fasiliti apartment rekaan aku..hehehehe...

rekaan ini...memang lahir secara tulus dan terus dari hati aku...main hentam dan buat jer....ianya memang membahagiakan aku..mengubah duka menjadi ceria.....hari yang baik.....insyaAllah...


amboi....tengok apa tu cik adik....sampai bercekak2 pinggang...emmmm



jom intai kat bilik2 ni....amboi2..bergaya depan cermin cik adik kita...hehehehe..nak bersiap g dating ek...

rumah ke rumah....

wan aku selalu cakap..rumah kat KL..rumah burung merpati......die x nak duk dalam ruamh merpati..xde tanah x puas...tp tulah..tanah makin limited..mahai lak tu...demand makin tinggi..living cost makin naik...hanya yang mampu di bina dan disedia..."rumah merapti" ni lah.....itu pun banyak gak types of rumah merpati yang tak mampu dimiliki dengan gaji degree...uwaaa!!!

oklah..time to sleep...terbanyak lah entry untuk dis month..tanda resah!..

kepada semua viewer..terima kasih kerana sudi menjenguk...meluangkan masa....semoga bertemu kembali.....jaga diri...n ceria2 selalu...

selamat!

1 comment:

alexander nadzrul said...

kak pakai program ape ye? interested la..