Monday, October 20, 2008

OLd MiSs DIarY...



The plot revolves around Mi Ja (actress Ye Ji Won, take a look at “So Cute”), a down on her luck thirty-something woman whose life is going nowhere fast, and who seems doomed to live out her days as a lonely old maid. Things start to look up when she finally manages to land some work as a voice-dubbing actress, which brings her back into contact not only with a former crush, but a possible longshot love prospect in the form of handsome young producer Ji Hyun Woo (Ji Hyun Woo, also in the television series “Over the Rainbow”). This makes for all manner of complications, as does the odd behaviour of her three grandmothers, who seem to be making a late bid for romance themselves




after maghrib tadi, tgh duk cari-cari bahan untuk terus menulis, makcik aku datang, ketuk bilik..

makcik : Along, nanti tolong panaskan lauk dalam peti ek, nak beli barang-barang dapur jap..

aku : ok...

makcik : nak ikut ker?

aku : x nak lah....

then, after setengah jam makcik aku n her family g membeli barang2 dapur, aku pun bangun dari duk layan meniarap baiknyer atas katil..(port paling best bile duk yahoo messenger and buat keje)g dapur, nak panas kan lauk guna microwave. sambil2 panaskan n sementara nak panaskan lauk lain..aku g layan tv yang sedia ade on...mesti anak makcik aku si kemal lupa nak tutup tv masa kuar td..hish...

em..apalah rancangan best malam2 ni..huh...masa tu, channel 122, kirana..citer korea..emmm...tgk info..holah...xde citer yang best lak....channel syawal..of course citer2 yang sama..kalo x duyung..evolusi kl drift..p.ramlee the musical..sundal bulong..huh...ria..prima...zee..hbo..smv..cine..sama jer..disebabkan malas nak tgk citer2 lain, aku layan kan jelah citer korea ni..

bukan aku x layan korea..pergh, aku ni, kire peminat citer2 se asian ni..berapa banyak drama n movies korean, japan n even taiwan yang aku layan...huh..x terkira..bukan setakat beli cd's...online lagi..huh..giler2..

tapi citer korean yang kat kirana ni, emmmm..aku kurang tertarik, maybe sebab dah tgk tgh2...blur ag ngan jalan citer yang ade...xper..relex..layan dulu...

then, after half n hour layan citer tu..perasaan dan pemikiran aku berubah!!..citer ni bagus..bagus sebab ada konsep yang cuba diketengahkan dan ada mesej yang nak dikongsi...secara jujur, apa yang cuba disampaikan..sangat dekat ngan hati aku..cinta-kehidupan-maruah...yang mana lebih penting dan membahagiakan?

perjalanan 3 org nenek yang punya masa silam sendiri....membuatkan aku tertanya..hanya itukah yang mampu kite lakukan demi menyatakan cinta dan menunjukkan cinta...hehehehe..mendiamkan diri walhal di hati penuh cinta..cuba zahirkannya dengan menggunakan pelbagai gaya dan rupa..tapi tidak dengan kata-kata...akhirnya, masa yang bergerak pantas..menambahkan jurang usia...menjarakkan bunga2 cinta remaja kepada cinta yang sepatutnye labih matang dan bersikap lebih bersedia...

kegusaran mija, gadis matang yang berusia 32 tahun pula, memaksa aku melihat kegersangan hati seorang perempuan seusia itu untuk punya sebuah cinta...untuk punya seorang pecinta...sanggup lakukan apa sahaja..kerana hati sudah suka..akhirnya kecewa itu milik sendiri..bila hati sendiri gagal mengerti hati sendiri dan kehendak pasangan.....namun cinta itu ada, insyaallah, andai kesungguhan untuk merasai dan memberi..menunaikan dan meraikan.....

hehehehe, bila difikirkan balik, itu hakikat yang terjadi...nyata, kebutuhan cinta sering membuatkan seseorang itu menjadi kaku, kayu atau sebaliknya. cinta boleh membuatkan manusia lupa dan sentiasa ingat....

“Tidak beriman kamu sehingga dia menyayangi temannya sepertimana dia menyayangi dirinya sendiri” (Hadis)

wallahualam....

1 comment:

aKu said...

best juga baca cite ko nie bila time2 boring mcm nie ...